Wednesday, June 5, 2013

JPA TARIK BALIK BIASISWA CINA DAP

JPA BAHAGIAN BIASISWA TIDAK BUTA DENGAN TREND INI
SERUAN JIHAD: JANGAN BERI BIASISWA, JANGAN BELI BARANG CINA 
KUALA LUMPUR 5 Jun - Sikap rasis syarikat Cina yang menyisihkan graduan Melayu dalam permohonan pekerjaan dalam organisasi mereka disifatkan sebagai kacang lupakan kulit.


Presiden Gagasan Melayu Perak (GMP), Datuk Seri Mohd. Hilmi Ismail berkata, Dasar Ekonomi Baharu (DEB) yang dibentuk kerajaan untuk membantu orang Melayu secara tidak langsung membuka banyak peluang ekonomi kepada syarikat-syarikat Cina.


Kata beliau, usaha itu sepatutnya dibalas dengan menyediakan ruang pekerjaan kepada orang Melayu namun perkara sebaliknya berlaku selepas syarikat Cina menunjukkan sikap perkauman dalam organisasi syarikat mereka.


"Penyisihan ini bukan perkara baharu tetapi sudah lebih 20 tahun berlaku, perbuatan mereka terancang dan ini realiti, kita memang terasa dengan sikap sebegini.


"Dasar kerajaan telah banyak memberi manfaat kepada syarikat Cina, tidak salah jika mereka berlaku adil, panggilan kerja untuk graduan Melayu hanya dibuat bagi mencukupkan kuota bumiputera, jawatan pun sebagai kakitangan bawahan sahaja," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.Utusan Malaysia hari ini mendedahkan kajian sekumpulan penyelidik sebuah universiti awam mengenai wujud diskriminasi terhadap graduan Melayu yang memohon pekerjaan di syarikat swasta yang majoriti dimiliki kaum Cina dan asing.


Menurut kajian itu, faktor kaum lebih diutamakan berbanding kualiti pendidikan dengan graduan Cina menjadi pilihan dipanggil temu duga berbanding kaum Melayu yang merupakan penduduk teramai di negara ini.


Sementara itu, Presiden Sekretariat Hal Ehwal Bandar (SHEB) Perak, Shamsul Baharin Putra Ahmad Shibi berkata, sikap tersebut menyerlahkan belang sebenar syarikat-syarikat Cina yang gagal mengamalkan semangat setia kawan dalam kalangan rakyat berbilang kaum di negara ini.


Tambahnya, diskriminasi itu secara tidak langsung menjarakkan hubungan kaum dan boleh memberi kesan buruk jika berlarutan.


"Perkara ini sudah berleluasa bukan sahaja dalam isu panggilan temu duga, malah turut membabitkan tangga gaji dan peluang kenaikan pangkat.


"Sehubungan itu, saya mohon kerajaan memantau keadaan ini sebab perkara sama wujud dalam syarikat Melayu," katanya.

AJARAN CINA DAP SANGAT HAPPY HINA NEGARA MALAYSIA, JPN TANGKAPLAH GAMBAR MEREKA SATU-SATU CEK IC MEREKA THEN SERAHKAN KEPADA KPT DAN JPA BAHAGIAN BIASISWA, HANTAR JUGA KE IMIGRESEN & PDRM, PEGAWAI JANGAN DUDUK DIAM BERTINDAK SEKARANG, JANGAN SAMPAI ORANG MELAYU BANGUN MEMBERONTAK KERANA SIKAP DIAM KITA

KESIMPULAN MAHA BESAR
Perhatikan workshop itu, kaji dan periksa, jika dia Cina DAP yang kurang ajar itu, beritahu kepada rakan-rakan pulaukan workshop itu dan cari workshop Melayu kayakan dia, mahabbahkan dan martabatkan workshop orang Islam.

Jika runcit itu Cina, pindah belilah di kedai-kedai orang Melayu dan Islam, berikan dia keuntungan, jangan beli dan jangan untungkan kedai Cina DAP ini. Ingatlah betapa Cina DAP bersungguh-sungguh hendak menjatuhkan kerajaan Islam Melayu semasa PRU13 baru-baru ini, tidak menang pun mereka berusaha lagi di jalanan. Mereka tidak mahu Islam dan tidak mahu Melayu. Kata Lim Kit Siang " We are the Chinese...".

Pegawai-pegawai Melayu di dalam kerajaan khususnya di Perbendaharaan negara, yang jaga projek-projek kerajaan di mana-mana jabatan kerajaan, jika dia Cina periksa facebook dia, periksa blog dia, kalau ada lambang DAP, kalau ada muka Lim Kit Siang dan lain-lainnya, kalau tidak ada lambang Malaysia, tidak ada gambar agung, jika ada mengkritik orang Islam dan Melayu...gerenti itu kontraktor Cina DAP. Jangan beri dan jangan jumpa. Suruh dia minta dengan Lim Kit Siang di Gelang Patah. Ingatlah, orang Cina DAP hanya tunduk bila ekonominya hancur, bila sekolahnya ditutup dengan sendirinya kerana tidak ada orang tidak ada wang, Tuhan mereka ialah Wang. 

SANGAT HAPPY SELEPAS MENGHINA RAJA MELAYU
CINA DAP TIDAK SABAR RAMPAS KERAJAAN MELALUI JALANAN

Tidak perlu bakar kedai mereka seperti di Indonesia, tidak perlu bunuh mereka seperti di Jakarta, tetapi pegawasi-pegawai tinggi di  JPA jangan berikan mereka Biasiswa. Kamu berikan mereka biasiswa balasannya kamu lihat pelajar-pelajar Cina DAP ini di Taiwan dihinanya diterbaliknya dinistanya bendera negara Malaysia. Kamu mahu lagi beri mereka Biasiswa. Pakailah otak kamu, jangan biar kita dihina sedemikian lagi. Jika mereka memohon Biasiswa JPA cek nama cek FB dan blog dia, cek FB ibu bapa dia, cek FB kawan-kawan dia jika semuanya ada lambang DAP, mengagungkan DAP, gerenti dia adalah pengikut DAP yang mahu meruntuhkan negara ini secara jalanan. 

Kamu di JPA tak perlu hebohkan, potong saja nama mereka, kerana jika orang Islam Melayu yang bijak pandai mendapat Degree memohon kerja di syarikat besar, jika pengurusnya Cina dia akan lebih ambik orang Cina lulusan Diploma kerana "we are the Chinese kata Lim Kit Siang".0 comments:

Post a Comment