Tuesday, July 16, 2013

KEMPEN BUANG KERAKYATAN CINA BANGSAT

KEMPEN PASANGAN SETAN HINA ISLAM LUCUT KERAKYATANNYA, KENAPA DAP TERASA?

PASANGAN SETAN: KEMPEN LUCUTKAN KERAKYATAN MEREKA
Ahli Parlimen Kinabatangan, Datuk Seri Bung Mokthar Radin mendakwa pasangan kontroversi Alvin Tan dan Vivian Lee adalah tajaan DAP.
 
Tindakan Bung Mokthar itu membangkitkan kemarahan wakil-wakil rakyat DAP sehingga mencetuskan kekecohan.

Bung Mokthar dalam ucapan perbahasannya meminta kerajaan menahan dan menghukum pasangan terbabit kerana menyentuh sensitiviti agama di negara ini.

“Mereka perlu didakwa dan ditangkap serta merta, jangan dibebaskan, penjarakan.

“Saya rasa gejala ini berlaku selepas PRU13, mungkin ini semua tajaan DAP,” katanya.

Kenyataannya itu mengundang kemarahan wakil rakyat DAP yang bangun dan membantahan dakwaan tersebut, antaranya V Sivakumar (DAP-Batu Gajah), Anthony Loke (DAP-Seremban), Nga Kor Ming (DAP-Taiping).

“Ini fitnah. Tarik balik. Tarik balik kenyataan,” tegas Kor Ming.

Teresa Kok (DAP-Seputeh) bangkit membacakan peraturan mesyuarat berbunyi seseorang ahli tidak boleh membuat sangkaan buruk keatas ahli lain. “Apa yang dikatakan itu memang sangkaan jahat,” katanya.

Bung Mokhtar bagaimanapun hanya ketawa apabila melihat respon wakil rakyat pembangkang itu.

“Bukan saya tuduh seseorang sahaja, saya sebut secara menyeluruh.

“Saya kata mungkin. Bukan tuduhan,” katanya sambil ketawa

***Siapa makan cili dia rasa pedasnya, tapi siapa nak mengakui "berak" di tengah jalan? 
MELAYU ISLAM YANG DIPERBODOH-BODOHI KATA BEKAS AHLI DAP DI SINI http://mymassa.blogspot.com/2013/07/shen-yee-aun-saya-tinggalkan-dap-kerana.html
Komen Negarawan Tun Dr. Mahathir,

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad berkata, perbuatan mempersendakan bulan Ramadhan di laman Facebook oleh Alvin Tan dan Vivian Lee jika dibenarkan undang-undang , mereka seharusnya dilucut kewarganegaraan. 
 
Katanya, namun undang-undang di negara ini tidak pernah melucutkan kewarganegaraan seseorang.

Jelasnya, perbuatan menceroboh agama lain adalah perkara yang tidak baik dan boleh sampai ke peringkat mencetuskan rusuhan .

"Jika kita lihat, di negara lain banyak berlaku rusuhan disebabkan oleh agama, namun Alhamdulillah negara kita tidak berlaku rusuhan itu. Namun, apa yang kita nampak perbuatan ini adalah tidak bertanggungjawab dan menyakitkan hati orang lain yang mungkin orang lain akan balas lalu bermusuh

"Mereka ini adalah orang yang tidak ada akal dan bodoh yang tidak boleh di ajar," katanya ketika majlis berbuka puasa dan solat terawih anjuran Proton di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas Alvin Tay Jye Yee, 25, dan pasangannya, Vivian Lee, 24, yang mempersenda bulan Ramadan dengan memuat naik gambar makanan menyentuh sensitiviti umat Islam di negara ini.
 
Beliau menambah, jika berlaku rusuhan , mereka ini tidak akan bertanggungjawab dan perlu dikenakan tindakan tegas jika tidak dilucutkan kewarganegaraan. 

Selain itu, Mahathir turut berkata, undang-undang dibuat adalah untuk menentukan hidup kita lebih selesa. 

"Undang-undang dibuat untuk menjadikan masayarkat kita lebih sempurna dan jika mansuhkan semua undang-undang, saya fikir kita akan binasa," katanya.

Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my

KEMPEN LUCUTKAN KERAKYATAN PASANGAN SETAN, SILA LIKE DAN KOMEN...
 
sumber : mymassa.blogspot.com

0 comments:

Post a Comment