Tuesday, August 6, 2013

KSU MITI : DON'T GAMBLE THIS COUNTRY TO YOUR POLITICAL AGENDA !

Perjanjian Perkongsian Trans-Pasifik (TPPA), yang melibatkan 12 negara termasuk Malaysia bakal meletakkan rakyat dan negara kita berada dalam keadaan caca-merba dan kucar-kacir! 

Khususnya kepada Usahawan Bumiputera, Pekebun Kecil, Petani, Usahawan Kecil, monopoli Ubatan oleh Gergasi Amerika dan pelbagai isu yang merugikan rakyat Malaysia.

Secara mudahnya, idea TPPA adalah idea Amerika Syarikat untuk menghalang kemaraan Ekonomi kuasa ekonomi baru dunia yakni negara China.

Ketua Setiausaha (KSU) Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Datuk Dr Rebecca Fatima Sta Maria, di mana suaminya orang Singapura cuba bermain silap mata dengan rakyat Malaysia! Singapura dan Amerika !!!

Paling sadis, KSU MITI cuba memperbodohkan Menteri MITI dan Pegawai-Pegawai Tinggi Kerajaan.

Soalan pertama kita kepada KSU MITI ini, adakah dia membuat study terlebih dahulu apakah dia TPPA, risiko TPPA, kos melepas dan "win-win situation" ?

Soalan kedua, adakah KSU MITI membuat briefing awal kepada Menteri MITI dan adakah KSU MITI ini ada memberi Laporan kepada Kerajaan??? 

Dalam bahasa orang putih (English Man), "Please don't gamble this Country to your Political Agenda!"...kami ulang ,"Please don't gamble this Country to your Political Agenda!"

Amaran kami kepada KSU MITI, jangan fikir orang lain tidak tahu apa yang sedang kamu lakukan!

KSU MITI, agenda kamu dan suami Singapura kamu, apakah kami fikir semua rakyat Malaysia buta?

Lastly but not least, What the hell are you doing?. Again, "Please don't gamble this Country to your Political Agenda!".

JANGAN UNDERESTIMATED RAKYAT, KAMI TAHU APA KAMU SEDANG LAKUKAN ?

To be contenue... 

Nota : Baru-baru ini, MITI memanggil pengamal media untuk sesi penerangan dan dialog mengenai TPPA. Program ini gagal, Menteri MITI kasihan kelihatan diperbodohkan dan KSU MITI bijak menyembunyikan diri tidak menjawab isu-isu TPPA! Again, what are you doing to this Country?


Posted on 9:03 AM | Categories:

Saturday, August 3, 2013

KEMPEN BELILAH KETUPAP FAIZA ATAU ADABI HALALAN TOYYIBAH

Belilah Ketupat Faiza & Adabi Milik Melayu Islam diyakini Halalan Toyyibah. Raya dah nak dekat,mesti korang nak beli nasi himpit/ketupat kan?Pastikan korang tgk betul betul brand tu.Kalau nak tolong melayu,korang beli Faiza Mini Ketupat.Di Jamin halal dan sedap!Sokong Ketupat Faiza yang telah banyak mentuikan org melayu.Dengan setiap pembelian,anda telah menyumbang kepada mangsa yang tidak sempurna di Malaysia ini.

Ketupat Nona DAP Mesti


Sumber Nona Managing Director:
http://www.ipohperak.com.my/content/iframe.jsp?pge=compDetails&comId=C2909&likeAlphabet


KETUPAT MINI FAIZA

Sumber Faiza Managing Director (Siap Gambar lagi):
Posted on 3:14 PM | Categories: