Friday, October 25, 2013

BAJET 2014 HINGGA 2018 NO MORE TO CINABENG - HUKUM-KARMA, MARI BACA

ULASAN TERUS-TERANG - Orang-Orang Cina Malaysia yang temberang, lupa diri dan ingat mereka raja sebenar di negara Malaysia ini kini bergetar-getar lutut mereka. Kenapa tak bergetar, DS Najib sedang senyum dalam menghukum orang Cina yang penipu. Bukan kita yang kata mereka temberang, tetapi penulis buku "The Chinese Dilema" orang Cina dari China kata orang Cina Malaysia Kiasu, Bodoh-sombong dan lupa diri.

Sebelum PRU13, berguni-guni janji taukeh-taukeh Cina, Pengerusi-Pengerusi Sekolah Cina, NGO-NGO Cina, Syarikat-Syarikat Cina meminta itu dan ini kepada Najib, dengan janji mereka akan menyokong BN. Maka Najib yang ikhlas suci pun berilah apa jua kehendak Cinabeng ini.

Akhirnya, keputusan PRU13 menunjukkan 90% Cinabeng tidak sokong Najib dan BN. Mereka tipu Najib. Kasihan Perdana Menteri yang baik hati ditipu bulat-bulat. Hari ini, mereka ini sudah malu mahu jumpa PM Najib, malu angkat muka, malu tunjuk muka gara-gara sikap sebahagian Cinabeng yang terpedaya dengan janji DAP ini.

Sekalang lu lasakan! 5 Tahun Bajet 2014, Bajet 2015, Bajet 2016, Bajet 2017 dan Bajet 2018 jangan kasi satu sen sama mereka. Biar mereka rasa apa erti berjanji dan apa erti menipu.

Subsidi Gula dihapuskan, baguslah kita beli Gula dan Beras daripada syarikat Melayu Bumiputera yang terjamin Halaln Tayyibahnya. Biar Taukeh Gula rasai apa erti memberi sokongan

Permulaan Bajet 2014, ingatlah dan sedarlah negara ini Melayu 18Juta, Cina6Juta, India 8Juta . Kira-kira 67.9% rakyat Malaysia adalah orang Melayu dan Muslim. Masa Najib sebut angka-angka ini, Cinabeng Lim Guan Eng MERAH PADAM mukanya, bapaknya Lim Kit Siang hampir terbeliak tersembul biji matanya mendengar angka itu.

Baguslah, kita beri hadiah kepada masyarakat India yang memberi sokongan kepada Najib dan BN. Kerana itulah,ada kata-pepatah orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita berbahasa.

Jangan juga beri jawatan dalam Kabinet dan Kerajaan kepada mereka. Biar mereka rasa kesan-kesannya. Berikan kepada masyarakat India yang jelas menyokong. Perkukuhkan dan tambah bajet kepada masyarat Islam, Bumiputera, Melayu dan orang asli.

Posted on 9:00 AM | Categories:

Wednesday, October 9, 2013

ORANG CINA DISURUH CARI NEGARA LAIN, ADA FAHAM!

SILA CARI NEGARA LAIN?
Bekas PM Australia Bosan dengan orang Cina Australia…!!!

1. Orang Cina yang harus sesuaikan diri di negara ini, bukan kami sebagai Australian. Terima atau keluar sahaja dari sini. Saya selaku bekas Perdana Menteri bosan dengan negara yang bimbang tentang sama ada kita menyinggung orang Cina yang tinggal dinegara ini. Sejak serangan pengganas di Bali, kami telah mengalami peningkatan dalam patriotik oleh majoriti Australia. Oleh itu, budaya orang kami telah dibangunkan sejak dua abad perjuangan, melalui pelbagai ujian dan kemenangan diperjuangkan oleh orang asal Australian yang berjuang mendapatkan kebebasan.

2. Bahasa:
Kami orang Australian bertutur didalam Bahasa Inggeris, bukan bahasa Mandarin, Hokkien atau bahasa Cina yang lain. Oleh itu, jika anda orang Cina ingin menjadi sebahagian daripada masyarakat kita atau menyesuaikan keadaan disini, sila belajar bahasa kami iaitu Bahasa Inggeris. Bukan kami yang perlu belajar bahasa Cina. Sikap kamu orang Cina yang berkelompok dan hanya menggunakan bahasa Cina sesama kamu membuatkan kami orang asal Australia tidak faham dan ini seperti menghina kami.

3. Agama:
Kebanyakan Australian percaya kepada God (Kristian). Kenyataan ini bukanlah kerana semata mata hendak menyebarkan dakwah agama Kristian atau kerana politik. Tetapi hakikatnya negara ini diasaskan oleh orang-orang Kristian, prinsip-prinsip Kristian, dan ini telah dijelas didalam perlembagaan negara Australia. Ia sudah pasti sesuai dan menjadi keperluan untuk dipaparkan di dinding setiap semua sekolah di Australia. Mengapa sudah ada suara suara dari orang Cina untuk menuntut hak yang sama supaya dipaparkan juga agama budha?

4. Pendidikan:
Orang Cina yang menetap disini sepatutnya tidak boleh menuntut hak yang sama atau dengan sengaja mempersoalkan mengapa perlu berbahasa inggeris dan menghormati agama Kristian disini. Jika perkataan God (Kristian) itu menyinggung anda, maka saya selaku bekas Perdana Menteri mencadangkan anda orang cina perlu mencari negara lain untuk menetap. Ini kerana perkataan God (Kristian) adalah salah satu bahagian didalam adat yang dipraktikkan di Australia ini.

5. Kami akan menerima kepercayaan anda, dan tidak akan mempersoalkan mengapa. Apa yang kami minta ialah anda menerima kami sebagai penduduk asal Australia, dan hiduplah dalam suasana harmoni dengan kenikmatan yang telah kami kongsikan.

6. Ini adalah NEGARA KAMI, TANAH KAMI iaitu Australia. Kami Australian yang memboleh serta membenarkan anda orang Cina peluang untuk menikmati kehidupan di Australia ini. Tetapi apabila anda orang Cina telah selesa di negara kami, mengapa anda tiba-tiba mengadu dan merengek? Jika kamu orang Cina merasakan ini semua tidak adil tentang Bendera negara kami, Perlembagaan kami, cara kami membelanjakan wang yang fokus kepada penduduk asal, mengenai agama Kristian kami, cara hidup kami, kerajaan kami, saya rasa selaku bekas Perdana Menteri Australia memberi pintu terbuka kepada mana-mana orang Cina untuk keluar dari negara ini dan pilih negara yang lebih bebas yang dapat menerima semua permintaan kamu ini.

John Horward.
Posted on 4:08 AM | Categories: