Monday, February 24, 2014

POSTER: TOLAK DAP KIASU


Kita bukan anti Cina. Kita ingin hidup aman damai dengan semua kaum. Namun akibat perbuatan segelintir chauvinist DAP, habis semua cina jadi mangsa penipuan dan penghinaan. Pemikiran mereka terutama sekali anak-anak muda dirosakkan oleh fahaman chauvinist dan rasis.

Bila ditegur dan diambil tindakan, golongan cauvinist ini melenting dan menggelupur menyalahkan UMNO. Lebih kurang ajar mereka turut menghina Islam dan institusi Di Raja. Macamlah negara ini tiada undang-undang. 

Adakah ini hasil pendidikan sekolah vernakular?

Adakah ini hasil pemakanan mereka ?

Adakah ini hasil doktrinasi DAP yang rakus merancang merampas hak orang lain di negara ini.

Mungkinkah ini sebahagian ajaran agama mereka yng diselewengkan DAP?

Malaysia tidak memerlukan fahaman dan kaum chauvinist rasis ini kerana perbuatan mereka akan menghancurkan kemakmuran negara seperti mana propaganda dan hasutan yang dilakukan oleh Parti Komunis Malaya (PKM) dulu. 

Kerajaan perlu bertindak tegas membendung fahaman dan tindakan biaDAP ini. Jika tidak NGO's Melayu - Islam yang akan bertindak lebih kurang ajar lagi! Ketika itu hanya kekerasan, dendam dan keganasan yang akan berbicara dan berkuasa...

Mana pilihan kita? 
Posted on 4:36 PM | Categories:

Sunday, February 23, 2014

Thursday, February 20, 2014

Wednesday, February 19, 2014

AHLI DAP KENA TEMBAK MATI

Seorang penasihat DAP cawangan Kampung Jering maut ditembak seorang lelaki di hadapan rumahnya di Kampung Jering, Ayer Tawar dekat kira-kira pukul 10 malam tadi.
Mangsa, Wong Kong Ting, 56, ditemui terbaring di hadapan rumahnya selepas terkena beberapa das tembakan sebelum dikejarkan ke Hospital Manjung.
Mangsa bagaimanapun dilaporkan meninggal dunia kira-kira 50 minit selepas ditembak. (kosmo)

Posted on 7:52 PM | Categories:

THERESA COCK SENDIRI TUANG CAT THEN SURUH STAF REPORT POLIS, INI MACAM CINA PUN ADA KAH?

Teresa Cock  you orang Cina pun mau kasi malu sama kita orang Cina lain kah. Lu ingat semua orang bodohkah? You pigi simbah itu cat merah atas tangga you punya ofis then you sendiri pigi lapor Polis, manusia takda maruah! Bikin malu orang Buddha saja! You tengok itu grill luar sama itu grill belakang sana, dua-dua bersih mah, dua-dua grill takda satu bijik pun cat singgah kah? Ayya banyak malu lah ini bukan perangai orang Cina Buddha lor. Lu Cina sial, itu sebab lu tak da sapa mau kahwin! Lu Patkong lagi Patfong ma!

You pigi try buang cat dari luar, mesti itu grill luar pun kena cat juga mah, sikit-sikit mesti kena lor. Apa pasal dua-dua grill banyak bersih? Wah banyak ajaib oh Tahun Kuda, itu sebab you tara kahwin tara sapa mau mah. Sudah tua lor...

Hello Andartu, Lu sendiri jawablah ini gambar! Bikin Malu nenek moyang saja!
Tengok itu cat turun dari satu anak tangga ke satu anak tangga pun sudah tau ma, lu tuang sendiri ma, bukan simbah...ayya ini macam nenek moyang dalam kubur banyak malu lor!

Posted on 7:27 PM | Categories:

Sunday, February 16, 2014

Wednesday, February 12, 2014

DRUNKEN MONKEY AND THE SATIRE OF THERESA COCK'S


Siapa Tampar Dia Sudah Claimkah?
Bagi orang Cina sambutan Tahun Baru Cina melambangkan permulaan, titik permulaan dalam nasib dan kehidupan. Apabila saya menonton video Chinese New Year Theresa Cock, saya melihat Theresa Cock berjenaka sahaja kononnya Tahun Kuda 2014 tidak bagus kerana semua barang naik, hina negara Malaysia paling tidak selamat, lakonan filem pertandingan tembak-menembak di Sabah, rakyat Johor ketakutan kononnya perompak berkeliaran dan ramai rakyat Malaysia bodoh disebabkan kerana pendidikan yang tidak berkualiti. Saya ingatkan semuanya itu jenaka sahaja, tapi dah jadi seperti cerita dalam “Drunken Monkey”. 

Jenaka jadi parah apabila banyak respon masyarakat dan NGO marah dan membuat report polis. Theresa Cock pun jadi tidak keruan buat report polis. Kenapa jenaka perlu buat report polis? Theresa Cock perlu tonton filem “Labu dan Labi” dalam cerita P. Ramlee.

Saya melihat mereka membuat demo dan memijak-mijak gambar Teresa Cock dan melumurkan darah ayam di atas wajah Teresa Cock samalah seperti filem “Labu dan Labi” itu. Saya jadi terkedu, mengapa Theresa Cock marah, ianya hanya jenaka sahaja.

Teresa Cock membuat explaination bahawa apa yang diprovokasinya itu hanyalah sebagai jenaka sahaja. Samalah dengan filem “Labu dan Labi”. Saya pun berfikir semula, kalau kelakar, kelakar lah. Kenapa perlu serius?

So, apabila orang ramai dan NGO buat lagi kelakar dengan meletak kemaluan lelaki (Big Cock) di atas kepala Teresa Cock, melumur darah ayam ke atas gambar Teresa Cock, memijak-mijak gambar Teresa Cock, menawarkan hadiah beribu-ribu ringgit kepada sesiapa yang berjaya menampar Teresa Cock, saya fikir itu pun jenaka juga. Benda ni memang kelakar.

Kalau Theresa Cock kata video CNY tu satu jenaka, tindakan orang dan NGO pun jenaka juga. Tak nampak pun “Cock” atas kepala Theresa Cock semasa buat report Polis? Kalau ada, sudah tentu Polis Wanita lari bertempiaran!
Kau orang memang suka buat kelakar rasis lah. Bila orang lain buat kelakar kat engkau, marah pula. Kau orang memang pandai baling batu sembunyi tangan!

Ooops, terlupa pulak saya, nama Teresa Cock pun jenaka juga tau…
Wah Siapa Tampar Dia Lor? Boleh Claim Duit Ma!
Maybe Teresa Cock sendiri tidak faham, bukankah pepatah orang Cina ada berkata, ‘Bunuhlah seekor ayam untuk menakuti seribu ekor kera”! So, bunuh ayam dan lumur darah ayam atas kepala Cock Teresa pun jenaka juga lah, kenapa Teresa Cock menggigil dan buat report polis.

Apabila Teresa Cock membuat report polis, saya berfikir secara rasional, adakah membuat report polis itu satu jenaka taraf dunia? Persoalannya, Teresa Cock tidak percaya kepada Polis? Ini lagi jenaka! Kamu tidak percaya kepada Polis tapi kamu membuat laporan kepada Polis…Bukankah itu satu jenaka?
Sekarang baru Teresa Cock terfikir batas-batas jenaka. Kalau ikut pepatah melayu, sudah terhantuk baru terngadah. Terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya. Nak kata Theresa Cock bodoh, dia pandai. Jadi Ahli Parlimen. Agaknya dia jadi Ahli Parlimen orang Cina sahaja. Sebab tu dia tak paham prinsip bernegara di Malaysia.

Jangan sampai nanti jadi seperti Salman Rushdie yang menghina Nabi Muhammad SAW dan Isteri Rasulullah SAW. Ulama dan Imam Khomeini mengeluarkan fatwa Salman Rushdie mesti dibunuh kerana menghina Islam dan orang Islam. Adakah Teresa Cock melihat ini juga suatu jenaka? Salman Rushdie bersembunyi kerana takut dibunuh, adakah bersembunyi berpuluh-puluh tahun juga satu jenaka!
Jenaka?
Apa sudah jadi kepada negara kita ini? Semuanya sudah menjadi bahan jenaka. Agama dijenakakan, keselamatan negara dijenakakan, apakah kita patut terus berjenaka lagi? Apa jenis Ahli Parlimen seperti ini meletak kepentingan diri lebih penting daripada kepentingan negara?

Anyway, sorry to say saya terlupa wanita Cina tidak kahwin dalam umur mencecah 50 tahun adakah satu jenaka? Macamana dia nak lempiaskan nafsunya? Patutlah bernama Cock, patutlah ada orang letak Big Cock atas kepala dia! Opps jangan marah semua ini jenaka saja.

Kalau takut dilambung ombak, jangan berumah ditepi pantai. Kalau takut dengan tentangan, jangan jenaka sebarangan.

Posted on 2:30 PM | Categories: